May 7, 2011

untuk arwah mak T____T

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السلام عليكم

Selamat hari IBU kepada semua yang dah bergelar ibu . mesti semua yang tak tau yang aku ni dah tak ade mak dan ayah kan . ya , aku anak yatim piatu sejak umur aku 3 bulan lagi . mak aku meninggal dunia sebab penyakit kanser tulang . sekejap je aku dapat kasih sayang dari arwah mak . tak sampai 4 bulan . aku tak tahu rupa mak aku macam mne . hanya melihat gambar dia je aku boleh tahu bagaimana rupa paras mak aku . mak saya cantik . cantik sangat :) lepas je mak meninggal dunia dalam umur aku 10 tahun ALLAH lebih sayang kan abah saya . die meninggal sebab penyakit paru paru berair . mase dulu tak terasa kehilangan mereka . dah makin dewasa , makin matang baru aku sedar yang aku ni tak macam orang lain . bile ade event pape dekat sekolah yang melibatkan pasal ibu bapa mesti aku ade rase sikit cemburu . orang lain bawak mak ayah dia orang tapi aku......hermmmm . kenkadang susah nak terima takdir yang mak dengan abah pergi terlalu cepat . aku tak rasa kasih sayang mereka berdua . tapi lame kelamaan aku redha dengan pemergian mereka . ALLAH lebih sayang kan mereka kan T___T

Tapi lepas je arwah ayah aku meninggal ,aku dijaga oleh adik arwah ayah aku .iaitu makcik aku . hampir 17 tahun dia jaga aku . bagai menatang minyak yang penuh, die bagi kasih sayang same macam ibu ibu yang lain . lagi pun aku panggil die dengan nama 'MAK' walaupun die bukan mak aku yang sebenar tapi alhamdulillah hidup aku macam orang lain juga yang ade mak. tapi biase la , kenkadang hati remaja ni suke memberontak , suke nak melawan , tak dengar cakap kan . ye, aku selalu macam tu . adik mintak maaf mak :(

Kepada sesiapa yang ade lagi ibu dan ayah, hargailah mereka . jangan nak ikutkan sangat hati dan perasaan tu . nanti bile die dah tak ade baru la korang akan terasa kehilangan mereka . korang rase hidup ni macam tak perfect je nanti . percaya lah cakap aku ni . aku dah tempuhnye hampir 18 tahun . kenkadang mak ni boleh buat ape je untuk kita kan . tapi kita ? fikir fikirkan laa .

Untuk arwah Roziyah binti Mohad Salleh , adik rindu kat mak tau . bile adik boleh dapat tengok muka mak depan depan.... adik jeles tengok orang laen bahagia bila dapat cium pipi mak dia orang . jeles sangat sangat T____T . i miss you mak :( adik doakan mak dengan abah sentiasa dilindungi oleh-NYA . amin yarabbal alamin ....




2 comments:

  1. hmmm...moga mereka berada di kalangan org yg beriman...

    ReplyDelete